12 tips til en engasjerende tittel

En fengende tittel er viktig av flere grunner. Tittelen på siden sier hva siden din handler om og er en av flere avgjørende faktorer innen SEO. I tillegg er tittelen avgjørende for om noen vil klikke seg inn og lese innholdet på siden din. Her er noen tips til hvordan du kan skrive en fengende tittel.

Les også: Hva er søkemotoroptimalisering (SEO)?

1. Hvem er du?

Vit hvem du prater til. Er det innhold for fagpersoner eller kunden? Ha i bakhodet hvilke begreper og nøkkelord som bør være i fokus, da ulike begreper ofte blir brukt på ulike nivå.

2. Vinglete tittel på avveie

Det finnes flere måter å vekke interessen til leseren på. Det kan være titler som bruker ord som er satt en uvanlig kontekst eller har en stor følelsesmessig appell. Eksempelvis: «Du går glipp av verdifull trafikk på nettsiden din» eller «Hva bruker en SEO-ekspert for å fange fisk?»

3. Denne tittelen gir deg flere klikk

En annen effektiv måte å vekke interesse på er med rasjonelle påstander. For eksempel ved å løse et problem for leseren: «Dette gir deg flere klikk». Pass på at du svarer på eller utdyper påstanden i teksten.

4. Dette bør du vite om titler

Ha en plan over hva du skal skrive om, slik at leseren får en verdi av innholdet. Hvilke spørsmål får du av kundene dine? Reflekter over spørsmålene du får og skriv innhold som svarer på dette. Har du gode verktøy, som kan være nyttig for andre? Del kunnskapen og vis din kompetanse.

5. 10 tips til en god tittel

Bruker du tall eller statistikk i tittel gir du leseren noe å forholde seg til. Dette kan eksempelvis være: «Tren ferdig på 7 minutter».

6. Slik påvirker tittelen din Google søk

Bruk populære og relevante søkeord. Finn ut hva dine potensielle lesere søker etter via en søkeordsanalyse. Her kan du bruke gode verktøy som søkeordsplanleggeren i Google Ads, Google Search Console eller Analytics. På denne måten vet du at temaet ditt gir verdi, kan engasjere og i tillegg kan du få en bedre posisjon i Google søk.

Ønsker du en søkeordsanalyse? Få en gratis og uforpliktende konsultasjon.

7. Hvorfor er tittelen så viktig?

Å bruke spørsmål i tittelen er et godt virkemiddel. Det ligger i menneskenes natur å ville vite svaret når vi leser et spørsmål. Dersom du bruker et spørsmål som tittel, pass på at du svarer på spørsmålet i teksten.

8. Ikke bruk tittel

Overskrifter som varsler, skaper frykt eller lengsel ved å bruke «ikke», vekker oppmerksomhet og nysgjerrighet, fordi vi mennesker er generelt redd for å gå glipp av noe eller gjøre feil. På samme måte som med spørsmål, blir vi nysgjerrig på hvorfor vi ikke bør bruke en tittel.

9. Denne tittelen er gratis

Vi alle elsker alt som er gratis. Ordet «gratis» kommuniserer umiddelbart at leseren ikke skal betale noe. Du bør være litt forsiktig med bruken av «gratis», fordi det har fått noe negativ ladning i form av at mange bruker det som et lokkemiddel. Bruker du ordet, må du derfor passe på at det du gir faktisk er gratis.

Mange bruker ordet for å få leserne inn på siden, for å deretter kreve e-post og navn. Dette er ikke gratis, fordi leseren må betale i form av personalia for å få tjenesten eller produktet.

10. Oppskrift på overskrift

Humor eller ordspill i seg selv er alltid et godt virkemiddel i tittelen. Det er ikke alltid passende med humor eller ordspill, men innhold med humor gir ofte flere klikk og delinger.

11. Tittel

Vær kort og konsis. Kom raskest mulig til poenget i både tittelen og teksten. Dette gjør at du holder leseren på siden din lengst mulig.

12. Bli en mester på titler

En kjent teknikk som brukes for å bli god på titler er å notere seg 25 ulike titler til samme innholdet. Dette gjør at du må være kreativ og variere. Når du gjør dette vil du lettere se hvilken tittel som kan fungere bedre enn andre.

Trenger du hjelp? Vi er klar for å bistå deg og din bedrift. Kontakt oss for en uforpliktende prat!

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.