5 tips for annonsering på Facebook

Sosiale medier med tag

Annonsering på Facebook kan være ganske komplisert og forvirrende. Ikke nok med det, så forandrer trendene seg hele tiden og det kan gjøre det vanskelig å holde seg på oppdatert. I dette blogginnlegget har vi samlet fem tips som kan hjelpe din bedrift å forbedre synligheten på Facebook.

1) KJENN DITT PUBLIKUM

Hver gang du klikker, kommenterer, liker, deler eller ser en video på Facebook blir informasjonen din samlet og Facebook klarer å se hva du interesserer deg for. Ved å definere annonsene i forhold til ulike segmenter, vet Facebook nøyaktig hvem annonsene skal nå ut til.

I tillegg til alder, kjønn og sted kan du målrette annonsene dine basert på atferd, interesser og utdanning. Dermed kan du målrette annonsene dine mot personer som faktisk har interesse for det du markedsfører, som vil si at annonsene er relevante for målgruppen, og du slipper å bruke penger på personer som ikke er relevant for din bedrift. Er du for eksempel bilselger, kan du målrette dine til personer som interesserer seg for biler, motor og kjøretøy.

2) SETT ET MÅL FOR ANNONSENE DINE

Om du vet akkurat hva du ønsker å oppnå med din annonseringen på Facebook, er det mye lettere å optimalisere annonsene. Per i dag tilbyr Facebook 11 ulike målsettinger som kan deles inn i tre ulike kategorier: «oppmerksomhet», «overveielse» og «konvertering». På denne måten kan du nå målgruppen din gjennom hele salgstrakten. Ønsker du å drive med merkevarebygging og ønsker å nå mange ulike mennesker, er det gjerne «rekkevidde» som er den ultimate målsettingen. Ønsker du folk skal laste ned en app eller se en video, velger du «appinstalleringer» eller «videovisninger».

Malsettinger-med-ikon
Facebooks kampanjemålsettinger

Lurer du på hvilke kampanjemålsetting du skal velge? Ta kontakt, og vi hjelper deg.

3) BRUK ULIKE ANNONSEFORMATER

Facebook tilbyr 5 ulike formater som kan brukes på tvers av Facebook-plattformene. Du kan for eksempel vise enkle bildeannonser, fange oppmerksomhet med videoannonser eller vise frem flere produkter i en karusell-annonse. Det kan også være en fordel å utforme innholdet etter annonsetypene slik at annonsen ser lik ut og er gjenkjennelig enten det er i feed, på story eller som banner.

FB-annonseformater
Facebooks annonseformater

4) BESTEM HVOR FACEBOOK-ANNONSENE DINE SKAL VISES

Her er kanskje noe du ikke visste; Når du annonserer på Facebook, vises ikke annonsene dine kun på Facebook. Du kan vise de samme annonsene på Instagram, Messenger og Audience Network. Audience Network er Facebook sine partnersider, som for eksempel Nettavisen og Dagbladet, i tillegg til enkelte apper. Totalt kan annonsene dine vises på 15 ulike plasseringer, noe som gir deg muligheten til å nå flere av de personene som er viktig for deg og din bedrift.

Les mer om Facebook annonser her.

5) SPOR HANDLINGER GENERERT FRA ANNONSENE MED FACEBOOK PIXEL

Lurer du på hva folk gjør etter de har sett annonsen din? Det kan Facebook Pixel hjelpe deg med. Pixelen er en liten kodebit som du plasserer på nettstedet ditt slik at du kan måle, optimalisere og bygge opp publikum for kampanjene dine. Denne lille kodebiten kan være ekstremt viktig for bedriften din, fordi den bidrar til at du blant annet kan måle konverteringer på tvers av enheter og opprette egendefinerte publikum – som igjen gjør at du kan vise annonser til folk som allerede har besøkt nettsiden din og kjenner til bedriften din (retargeting). Dette gir deg muligheten for nøyaktig og lønnsom annonsering.

 

Usikker på hvordan du skal angripe annonsering på Facebook?
Vi hjelper våre kunder med Facebook Ads daglig og hjelper gjerne!
Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat.

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.