5 tips til god videomarkedsføring

tips-til-videoproduksjon-1024x536

Har du enda ikke kommet i gang med videomarkedsføringen? Fortvil ikke, det er aldri for sent – men vi anbefaler likevel å sette i gang med dette i løpet av 2020. Studie gjennomført av Cisco viser at hele 80% av all internettrafikk innen 2021 vil være videomateriale. Høye tall, ikke sant? Uten tvil, men ikke la det skremme deg. Vi gir deg 5 gode tips til god videomarkedsføring slik at du kan komme i gang i dag.

1. Begynn med det du har

Det er veldig lite som skal til for å lage innhold, det viktigste er bare å komme i gang. Et tips på veien er å begynne med det du har liggende, og dette kan være så enkelt som en mobiltelefon. De fleste mobiler i dag har mer enn god nok oppløsning når det gjelder videokvalitet. Lydkvaliteten er også svært god på de fleste mobiltelefoner, så her er det bare å sette i gang.

Før du starter kan det være greit å se over hvilke forhåndsinnstillinger som ligger inne på mobilen. Tips fra oss er å ta opptakene i 1080 HD eller 4K oppløsning for å unngå kornete videomateriale. På denne måten sikrer du god kvalitet fra første stund.

Skulle du ønske å investere i noe som gjør videomaterialet enda bedre, men som ikke koster skjorten. Da anbefaler vi en stabilisator til mobiltelefonen din. En stabilisator gjør at videomaterialet ditt blir mer stabilt og får det til å flyte på en profesjonell måte. En stabilisator kan også benyttes som stativ i en intervjusituasjon eller lignende.

2. En detaljert plan

Sett opp en detaljert plan for hva du ønsker å formidle. Skal det være en informativ video om bedriften din, eller en enkel og humoristisk forklaring på et produkt du tilbyr? Uansett hva det måtte være, så vil utgangspunktet være bedre om det hele starter med en detaljert plan.

Selve planen bør inneholde følgende:

  • Formålet med videoen
  • Målgruppen
  • Storyboard
  • Hvor skal den publiseres

3. Kort og engasjerende

Vi lever i en tid hvor oppmerksomheten vår på internett er begrenset. Dette krever at videoene du legger ut er korte, men også engasjerende fra første stund. De 8 første sekundene har vist seg å være avgjørende for seernes videre handlingsmønster. Er det engasjerende nok vil du mest sannsynlig holde på deres oppmerksomhet gjennom resten av videoen.

Men hvordan treffe med engasjerende innhold? Nøkkelordet er innsikt i målgruppen. Hvem er det du ønsker å kommunisere ut til, hva liker denne gruppen og hvordan oppfører de seg på nett. Gjennomfør en liten analyse av målgruppen i forkant. Dette vil kunne gi deg et unikt fortrinn.

 4. Tekst alt innhold – alltid

Tekst alt innhold – alltid! Vi ser som oftest videomateriale på mobilen uten lyd. Statistikk fra Digiday viser at 85% ser video uten lyd på Facebook. Med dette utgangspunktet er vi avhengige av teksting for å formidle budskapet på en god måte. Sørg for at teksten er lesbar i form av farge og størrelse. Rettskriving er også er viktig punkt her! Skrivefeil kan gi mottaker en fornemmelse av dårlig kvalitet og lite profesjonalitet fra avsender. Dette vil vi unngå.

Les statistikk fra Ipsos på bruk av sosiale medier for fjerde kvartal i 2019 her!

5. Bare gjør det!

Til slutt sier vi det samme som slagordet til Nike, «Just do it!». Det trenger ikke koste så mye tid og penger, det viktigste er at du kommer i gang. Tiden er inne for å prioritere video i alle sosiale plattformer. Vi kan garantere at du ikke har noe å tape.

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.