7 trender innen digital markedsføring i 2020

Vil du lykkes med din markedsføring i 2020 er disse strategiene riktig sted å begynne.

I spillefilmen Her fra 2013 forelsker hovedkarakteren seg i et operasjonssystem som dekker alle hans behov. Dette høres selvfølgelig helt absurd ut, men selv om talesøkemotorer som Siri og Alexa ikke har fått folk til å erkjenne sin kjærlighet overfor operativsystemene, er det likevel sant at bruken av disse har vokst kraftig de siste årene. Trendene for 2020 spisser seg inn på systemer, personalisering og innsikt. Med de stadige endringene i måten man kommuniserer med konsumentene og kanalene man når dem på, gjelder det for bedrifter å følge med.

Les også: Bildestørrelser i sosiale medier i 2020

SAMTALEMARKEDSFØRING

Samtalemarkedsføring handler om å drive en-til-en dialog ved hjelp av intelligente chatbotter. Bruk tid på å personalisere dine tjenester og kommuniser personlig med målgruppen din gjennom chatbotter på hjemmesiden din eller Facebook Messenger. Gjennom samtalemarkedsføring gir du besøkende muligheten til å stille spørsmål og få raske svar. Dette gjør at de er mer tilbøyelig til å bli værende på siden din. Du får i gjengjeld mer fornøyde kunder og lavere fluktfrekvens. Business Insider spår at 80% av bedrifter vil bruke chatbots i løpet av 2020.

Chatbot

 

VISUELT SØK

Etterspørselen etter raske svar er høyere enn noen gang, og nå ønsker 62% av unge forbrukere mer visuelle søkefunksjoner. Med visuelle søk kan man laste opp eller søke etter noe ved hjelp av et bilde. Visuelle søkefunksjoner kan brukes til blant annet shopping, retninger, oppskrifter, oversetting, næringsinnhold og mye mer. Hvis du ser noe du liker i et butikkvindu kan du med hjelp av Google Lens eller Bing ta bilde av produktet og finne lignende produkter på nettet.

Dersom du ønsker å optimalisere for visuelle søkefunksjoner må du søkemotoroptimalisere bildene dine. Dette gjøres ved å bruke beskrivende filnavn og fylle inn alt-tekst for hvert enkelt bilde.

Visuelt søk er en god måte å gi mer nøyaktige søkeresultater, og ved å benytte deg av dette bidrar du til forbedret brukervennlighet og kundetilfredshet.

 

VIDEOMARKEDSFØRING

Det eksploderer av videoer på internett, og ifølge Cisco vil video utgjøre 80% av all elektronisk trafikk innen 2021. Dette tilfredsstiller likevel ikke etterspørselen for videoinnhold. Til tross for at det er flere videoer online enn noen gang, uttaler HubSpot at 43% ønsker enda mer videoinnhold.

Videomarkedsføring kan være en tidkrevende prosess da det krever mer for- og etterarbeid enn bilder, men gjør du det på riktig måte har du potensial til å nå langt flere mennesker med din markedsføring. Så hva bør du tenke på?

Først og fremst bør du organisere innholdet i separate seksjoner. Dette hjelper Google med å forstå innholdet i videoen din. Deretter bør du optimalisere videoene dine for SEO, altså legge inn tittel, beskrivelse og tagger. Legg også inn undertekster i videoene slik at budskapet når frem til mottakerne.

Et annet nyttig tips er å utvikle YouTube kanalen din. YouTube er allerede verdens nest mest brukte søkemotor, og ifølge JumpShop er YouTube sin søkemotor to ganger mer populær enn Bing. Det alene bør gi deg motivasjon til å starte med videomarkedsføring allerede i dag, men for å forsterke det vil vi nevne at 55% av alle Google søkeresultater inneholder minst én video.

Søkeresultater_video

Les også: 5 tips til god videomarkedsføring

TALESØK

Talesøk er en måte å søke etter informasjon på nettet ved bruk av stemmen. Dette har vært tilgjengelig i mange år, men det er først nå nylig at brukerne har blitt mer komfortable med å snakke til sin enhet. Talesøk blir brukt på mange forskjellige måter, enten det er kommandoer om å spille musikk og lage påminnelser i kalenderen, eller til å stille spørsmål.

I dag brukes stemmesøkassistenter som Google Assistant, Siri, Alexa og Bixby for å svare på spørsmålene. Ifølge undersøkelser fra Google gjennomfører 41% av voksne mennesker minst ett stemmesøk om dagen. 20% av alle søk via telefoner er stemmesøk.

Nå lurer du nok på hvordan du kan optimalisere innholdet ditt til stemmesøk. Google velger en side som inneholder a) spørsmålet, og b) svaret. Derfor er den beste måten å optimalisere for talesøk å inkludere ofte stilte spørsmål (FAQ) på hjemmesiden din.

 

STORIES

Stories er en karusell med opplastet innhold fra de siste 24 timene som kan inkludere tekst, bilder, video, geotagger og til og med linker (det kommer an på hvor mange følgere du har). Fordelen med Stories er at du kan ta følgerne med «bak kulissene» og vise frem alle hverdagsøyeblikkene fra bedriften din.

Instagram_stories_Blink

INNSIKTDREVET KOMMUNIKSJON

Innsiktsdrevet kommunikasjon handler om å gjøre analyser basert på kundens profil og digitale adferd, og deretter bruke disse dataene i markedsføringen. Ved å samle inn data kan du analysere og teste for å finne ut om det du gjør funker. Baserer du markedsaktivitetene på innsikt vil du ha sikkerhet om at avgjørelsene du tar er gode.

Innsiktsdrevet kommunikasjon handler om å treffe kunden med kommunikasjon som er relevant, interessant og nyttig. For å få til det må du hele tiden følge med på trender i markedet og holde deg oppdatert på hvilke kanaler som brukes og måten kanalene blir brukt på. Dette kan være en vanskelig oppgave ettersom det stadig er i endring. Ved å lage en innholdsstrategi basert på kunnskap om forbrukerne, øker sjansen for treffsikker markedsføring. For å danne relasjoner til målgruppen kan du for eksempel utvikle personas, forstå kanalvalg og måten disse brukes eller bruke innholdsmarkedsføring.

INTERAKTIV INNHOLDSMARKEDSFØRING

Brukere responderer bedre på innkommende markedsføring enn utgående markedsføring, som kan forklare hvorfor det gir mening å bruke interaktiv innholdsmarkedsføring for å generere salg i 2020.

Innholdsmarkedsføring (content marketing) inneholder alt som distribueres til målgruppen din gjennom ulike kanaler. Innholdet kan være artikler, bloggposter, videoer, nedlastingselementer (for eksempel PDF), podkast eller infografikk. Interaktiv markedsføring er innhold hvor konsumenten inviteres til å utføre en handling. Dette kan for eksempel være Instagram Shopping, quiz, 360-graders videoer og avstemninger.

Formålet med innholdsmarkedsføring er å engasjere målgruppen din ved hjelp av relevant innhold. Før du lager innhold må du vite hvem du skal kommunisere til, på hvilken måte og i hvilke kanaler.

 

Les også: Rediger bildene dine på mobilen – enkelt og greit!

Trenger du noe hjelp? Vi er her for å bistå deg og din bedrift. Ta gjerne kontakt.

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.