Alt du trenger å vite om Instagram Guides

Instagram Guides

Instagram Guides er en måte å sortere og kategorisere eget eller andre sitt innhold på, og er en blanding mellom karusell-poster og bloggposter. Guides er en av funksjonene Instagram
lanserte i 2020 sammen med blant annet Live, Shopping og Reels.
Klar for å lære hvordan du kan bruke Instagram Guides på din bedriftsprofil?


HVA ER INSTAGRAM GUIDES?
 

Instagram Guides lar brukerne se en samling av innlegg med utfyllende tekst, som gjør det ekstra lett for følgerne dine å finne nøyaktig det de er på jakt etter, uten å måtte scrolle gjennom hele profilen din. Instagram Guides er perfekt for steg-for-steg, tips og anbefalinger. 

Hvor du finner Instagram Guides
Hvor du finner Instagram Guides på din bedriftsprofil

HVEM ER INSTAGRAM GUIDES FOR? 

Instagram Guides kan brukes enten du jobber med B2C eller B2B, da dette er en funksjon som kan skape synlighet og salg, samtidig som den støtter merkevarelojalitet. Selger du ulike produkter eller tjenester, kan du få vist frem ulike egenskaper for produktene ved å samle alle (allerede publiserte) innlegg fra en produktgruppe og lage en Instagram Guide.  

HVORFOR BRUKE INSTAGRAM GUIDES? 

Det er ikke alltid det lønner seg å kaste seg over alle nye funksjoner som dukker opp. Likevel, vil vi påstå at dette kan være en nyttig og verdifull funksjon med ekstremt mye ubenyttet potensiale. Det er fortsatt mange, både små og store profiler, som ikke benytter seg av Guides enda – så her er det store muligheter. En annen viktig faktor: Algoritmene digger det. Brukerne blir sømløst og naturlig ført videre inn i din merkevare, slik at folk bruker mer tid på innholdet ditt. Dette sender ut gode signaler til algoritmene og du blir belønnet.  

HVORDAN LAGE INSTAGRAM GUIDE –
STEG FOR STEG
 

Instagram Guides - Steg for steg
Instagram Guides - Steg for steg
  1. Klikk på plusstegnet oppe til høyre i profilen din 
  2. Velg «Guide» helt nederst. Her får du tre valgmuligheter, hvor du klikker på den typen guide du ønsker å opprette.  
  3. Vi har valgt «Innlegg» for dette eksempelet. 
  4. Alle bilder som skal brukes må være allerede publisert på profilen din. Det er kun innlegg fra feeden som kan brukes, altså ikke Story eller Reels.  


Når bildene er valgt kan du legge til tittel, forklare med tekst hva guiden handler om og redigere forsidebildet. Du kan velge det forsidebildet du ønsker, uten at det påvirker bildene i guiden. Videre kan du legge til tittel og tekst for hvert enkelt bilde. For å legge til flere bilder, trykk «legg til innlegg».
 

Tips: Promoter guiden din i Story. I guiden finner du et papirfly-symbol som lar deg dele til Story eller sende guiden til andre kontoer. 

Trenger du hjelp med din bedrifts Instagram-strategi eller sosiale medier generelt?
Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!
 

 

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.