Beste tid å poste på Instagram i 2022

Beste tid å publisere innhold på Instagram i 2022

Den beste tiden for å publisere på Instagram er når ditt publikum er pålogget. For å skaffe mange engasjerte følgere, må du lage overbevisende innhold som publikummet ditt ønsker i tillegg til å legge ut innhold til riktig tid slik at de faktisk får med seg det du legger ut. Dersom du legger ut innhold til feil tid, kan følgerne dine gå glipp av innholdet og aldri få det med seg. Så hva er den beste tiden for å publisere på Instagram?

Når legge ut på Instagram?

For å finne det beste tidspunktet for å poste innhold på Instagram, er det ideelt å finne din spesifikke målgruppe og poste ut ifra når disse er pålogget. Det beste du kan gjøre er å teste tidspunkt for innleggene dine for å se hvilket tidspunkt som genererer mest engasjement hos deg. Hvis du ikke har anledning til det, kan du legge ut innhold til de tidspunktene i løpet av uken som skal være best for et globalt publikum.

Ifølge SproutSocial er den beste tiden å legge ut på Instagram, klokken 11 CT. Det er viktig å merke seg at dette er det tidspunktet som får høyest engasjement på Instagram globalt, så det betyr ikke at du skal legge ut alle innleggene dine klokken 11 lokalt. Klokken 11 CT ligger 7 timer bak oss i Norge, så for oss betyr det at det beste tidspunktet å legge ut innhold på Instagram, dersom vi skal følge globale tall, er klokken 18.

Betyr det at vi skal hive oss rundt og planlegge alle innlegg til klokken 18 hver dag? Nei.

Les også: Do’s and don’ts på Instagram

Beste tidspunkt å poste på Instagram

Det er mange faktorer som avgjør hva som gjør at et tidspunkt er det beste for publisering av innhold. Noe av det som er avgjørende er selve innholdet ditt, plasseringen din, målgruppen din og publiseringshyppigheten. Dersom du befinner deg i Amerika, vil det være andre publiseringstidspunkt som gjelder enn i Europa for eksempel.

For oss som befinner oss i Europa vil det være best å legge ut innhold klokken 18.00-20.00.

Beste tiden å legge ut på Instagram hver dag

Mandag, onsdag og fredag: 18:00 – 19:00

Tirsdag: 18:00 – 21:00

Torsdag: 18:00

Beste dag: mandag, onsdag og fredag

Verste dag: lørdag og søndag

Beste tiden å legge ut Instagram reels

Reels er korte, kreative snutter på Instagram som er ment for underholdning. Instagram-algoritmen har høyt fokus på reels, og prioriterer kontosynlighet til de brukerne som legger ut reels konsekvent. Dersom du ønsker kontosynlighet og engasjement, anbefales det derfor at du starter med regelmessige reels, gjerne fire til syv reels i uken.

De beste tidene for å publisere reels

Mandag og torsdag: 00:00

Tirsdag, onsdag og fredag – søndag: 12:00

 

Les også: Betale for å se Instagram stories – det kan være fremtiden

 

Trenger du hjelp med din Instagram-strategi, eller kanskje innholdsproduksjon?
Kontakt oss for en uforpliktende prat.

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.