Betale for å se Instagram Stories – det kan være fremtiden

illustrasjon- Betalt innhold på Instagram

Onsdag 19. januar ble det lansert en ny løsning for Instagram Stories og Instagram Live for en liten gruppe skapere i USA. Disse skaperne vil nå kunne ta betalt for eksklusivt innhold på plattformen. Når løsningen vil bli tilgjengelig for resten av verden er enda ukjent, men vi gir et lite innblikk i hvordan det kan bli fremover.

Ulike prisklasser for betalt innhold

Skaperne av innholdet vil i følge TechCrunch kunne velge mellom 8 ulike prisklasser for det betalte innholdet. De ulike prisklassene vil være rundt (omregnet til norske kroner) 9 kroner, 18 kroner, 27 kroner, 44 kroner, 88 kroner, 178 kroner, 440 kroner eller 880 kroner.

En andel av inntektene vil gå til Instagram

I 2022 vil alle inntektene gå skaperne selv, men etter hvert tyder det på at Instagram selv vil kreve noe av inntektene.

Mark Zuckerberg 07.06.21
Skjermbilde fra Mark Zuckerberg’s Facebook innlegg 07.06.21

Det er ikke gått ut med hvor mye de kommer til å kreve av inntektene, men Mark Zuckerberg skriver selv at det blir mindre enn hva Apple krever – altså da lavere enn 30%.

 

Hvordan blir løsningen?

Det vi vet er at det skal bli synlig for skaperne hvem som betaler for innholdet deres, og disse følgerne vil da få et eget merke ved sitt brukernavn. På Instagram’s egen Creators-bruker, har de lagt ut en oppsummering av hva og hvordan, som vi legger ved.

Trenger du hjelp med synlighet på nett av din bedrift, eller har andre spørsmål som omhandler digital markedsføring? Vi i Blink Marked hjelper bedrifter daglig med dette. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.