De beste tidene for å publisere i sosiale medier

De beste tidene for å publisere innhold på sosiale medier er når ditt publikum er pålogget. Dette er det enkle svaret, men dessverre ikke et veldig nyttig svar. Vi går derfor grundigere til verks og forteller deg når du bør publisere innhold for de forskjellige plattformene.

GOOGLE ANALYTICS

Ved å bruke Google Analytics vil du få innsikt i hvor målgruppen din er, hvilke plattformer de bruker, og hvilke dager og tidspunkt de er mest aktive og du vil få flest treff.  

Les også: Bildestørrelser i sosiale medier i 2020

NÅR SKAL DU PUBLISERE?

Facebook er fremdeles den største plattformen og 83% av norske brukere sjekker appen daglig.

De beste tidspunktene for å legge ut innhold på Facebook er midt på dagen (fra klokken 13-16) sent i uken, og i helger. Onsdag klokken 15, torsdag og fredag klokken 13-16, og lørdag og søndag klokken 12-13 er de beste tidene i løpet av uken.

I følge Quick Sprout er tidlig ettermiddag det beste tidspunktet for å poste innlegg på Facebook. I 13-tiden får du flest delinger, og i 15-tiden får du flest klikk. Alt innhold som deles mellom 09 og 19 får alltid bedre resultater enn innhold som publiseres utenfor disse tidene.

I følge CoSchedule har du 18% høyere engasjement for innhold publisert på torsdager, fredager og lørdager, og hele 32% høyere engasjement for innhold publisert på søndager. På fredager er folk ofte i bedre humør, så de responderer bedre på humoristiske innslag denne dagen, sammenlignet med andre dager.

 

FACEBOOK ANALYTICS

Et tips fra oss til deg er å bruke Facebook Analytics for å finne ut når følgerene dine er online. Klikk deg inn på Innsikt og videre til Rekkevidde for å se oversikten.

 

NÅR SKAL DU PUBLISERE PÅ LINKEDIN?

LinkedIn er for profesjonelle, og de pleier å bruke plattformen rundt arbeidstiden. Blant personer med mastergrad eller høyere utdanning bruker nesten 1 av 5 LinkedIn daglig. Du kan også merke deg at 60% av LinkedIn-brukere i Norge er menn.

Ettersom LinkedIn er profesjonelt rettet er de beste tidspunktene for innlegg rett før og etter jobb. Det er sannsynlig at bedriftsprofiler leser LinkedIn-poster om morgenen. Skal vi tro undersøkelsen CoSchedule har gjennomført er de beste tidspunktene for å legge ut innhold på LinkedIn tirsdag, onsdag og torsdag mellom 07:30-08:30 og 17-18.

I følge Huffington Post er de verste tidspunktene for LinkedIn-innlegg mellom 10-18 og etter klokken 20.

I rapporten fra CoSchedule blir det konkludert med at mandag er en dårlig dag for LinkedIn med bakgrunn i at folk nettopp har kommet tilbake på jobb etter helgen. Fredager fungerer dårlig med tanke på at folk gjør seg klare for helg og drar tidlig hjem.  

NÅR SKAL DU PUBLISERE PÅ INSTAGRAM?

Instagram er en mobiltilpasset plattform hvor brukere er innom hele tiden. Her har du gode muligheter for å treffe folk med innholdet du legger ut, men vi tar deg gjennom de viktigste tidspunktene.

Instagrambrukere er engasjert gjennom hele uken, men mandager og torsdager får mer oppmerksomhet. Skal du legge ut innlegg på Instagram på en mandag eller torsdag er alle tider passende, utenom mellom 15-16.

De beste tidene for å legge ut videoer er mellom 21-08. Videoer som legges ut klokken 21 får 34% mer oppmerksomhet.

På Instagram er det best å publisere innhold utenfor arbeidstid, utenom høydetider. Høydetidene for Instagram er klokken 14, 17 og onsdager klokken 19.

 

HVORDAN BRUKER DU DENNE INFORMASJONEN?

Du kan velge å bruke disse tidspunktene og holde deg til dem når du poster på sosiale medier, men du bør med fordel gjøre en intern undersøkelse for plattformene du bruker for å se når ditt publikum er tilgjengelig, og til hvilke tider og dager du får høyest respons på organiske innlegg. Bruk programmer som Google Analytics og Facebook Analytics.

Publikummet ditt venner seg til når de kan forvente å høre fra deg, men du får kanskje ikke engasjementet du hadde håpet på. Forsøk å endre tidspunkt for publisering av innhold og prøv deg frem. Det viktigste er at du velger det som fungerer for deg slik at du når målet.

 

Trenger du hjelp med sosiale medier? Ta kontakt, vi hjelper gjerne!

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.