Do’s and Dont’s for bedrifter på Facebook

Med over 3,4 millioner profiler i Norge er det ingen tvil om at Facebook er en viktig markedsføringskanal som bedrifter burde være tilstede på. Å lykkes på Facebook for bedrifter handler i stor grad om å finne den perfekte balansen mellom å være profesjonell og personlig.
Her kommer våre tips og triks for bedrifter på Facebook.


DO: Bruk Facebook Business Manager

Om det er flere i bedriften som jobber med Facebook- og/eller Instagram-siden din, er det smart og svært nyttig å sette opp en Business Manager-konto. Her kan bedriften dele ressurser og du kan administrere brukertilgang i tillegg til å opprette innlegg, endre faktureringsinformasjon og mye mer.

DONT: Bruk frem innlegg-knappen

Å klikke på frem innlegg-knappen under et innlegg du har postet virker som en enkel og grei måte å få mer synlighet på, men realiteten er at du begrenser synligheten ganske mye ved å ikke bruke Facebook Ads Manager. Ved å kun fremme innlegg og ikke opprette annonse, mister du blant annet muligheten til å velge hvilke kanaler annonsene dine skal vises på, hvilket markedsføringsmål du har og muligheten til å endre budsjett underveis.

Ikke bruk frem innlegg-knappen

DONT: Be følgerne dine om å like, dele eller kommentere

Facebook kan gi dårligere rekkevidde til poster hvor det bes om å dele og like, da det oppfattes som spam. Prøv heller å engasjere med godt innhold som målgruppen din er opptatt av.

DO: Bruk ulike formater

Å publisere bilder og lenker kan bli kjedelig i lengden. Varier, og bruk video og karuseller i tillegg.
Tips: Facebook prioriterer poster i de nyeste formatene. Hold deg oppdatert!

DONT: Promoter deg selv for ofte

Promoterer du kun dine produkter og tjenester uten å fylle på med relevant og nyttig informasjon som engasjerer målgruppen, merker du fort at engasjementet synker.

DO: Vær tilgjengelig

Mange ser på Facebook-siden til en bedrift som et kundesenter. Hyggelige kommentarer, spørsmål eller klager bør svares på innen 1 time. Du kan også sette opp automatisk svar hvor du kan gi beskjed om at du tar kontakt så fort du har mulighet, eller takke for at de har kontakt siden din. Les hvordan du setter opp automatisk svar ved å klikke her.

DONT: Bruk for mange #

Facebook er ikke Instagram. Å bruke for mange hashtagger ser rotete ut og er ikke like nødvendig på Facebook som på Instagram. Fordelen er at innlegget ditt blir søkbart, ulempen er at det er fort gjort å overdrive.

Unngå overdreven bruk av hashtags

DO: Oppdater «Om oss»

«Om oss» er biografien på Facebook-siden din. Her har du muligheten til å knytte kontakt med følgerne dine og dele hvem bedriften din er. Du kan legge til slagord og/eller call-to-action. Husk også å legge til lenke til nettsiden din, slik at følgerne dine kan lett klikke seg videre uten å forlate Facebook.

 

Trenger du hjelp med å lykkes på Facebook? Vi hjelper våre kunder daglig med organisk og betalt markedsføring på Facebook. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat.

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.