Do’s and Dont’s for synlighet på LinkedIn

Synlighet på LinkedIn

LinkedIn er verdens største sosiale profesjonelle nettverk for arbeidstakere og arbeidsgivere, og brukes først og fremst som et verktøy for å knytte nettverk. I Norge i dag er det over 1,2 millioner som har profil og 4% av befolkningen bruker plattformen daglig (Ipsos Q3’21). Som bedrift er det å ha en god profil på LinkedIn et absolutt must, da det bidrar til å synliggjøre bedriften din. Vi ønsker derfor å hjelpe din bedrift og deg med et par tips og triks for plattformen.

DO: Hold bedriftsprofilen oppdatert

For at din bedrift skal være mer søkbar er det viktig at bedriftsprofilen din alltid er oppdatert. Bedriftsprofiler blir også indeksert av Google, så dette er svært viktig for at din bedrift skal dukke opp i Google- søk.

DON’T: Kommenter på din egen post

Ikke vær den første til å kommentere på din egen post. Dette vil skade rekkevidden og LinkedIn vil tro at du forsøker å lure algoritmene.

DO: Oppdater jevnlig

Ettersom LinkedIn benyttes i jobb-sammenheng, er det høyest aktivitet i ukedagene og det er også da du bør poste. Timing er viktig, og ifølge LinkedIn er den beste tiden å publisere mellom kl. 08 og 11 på formiddagen.

DONT: Emoji overload

Ikke bruk for mye emojier i innleggene dine. Det burde ikke være mer enn 10 emojis per innlegg. Unngå også andre fonter, og mer enn 10 hashtagger.

Dos og donts om bruk av emojis på LinkedIn

DO: Vær aktiv

Vær aktiv på LinkedIn selv. Jo mer du engasjerer deg i andres innhold, jo mer engasjement vil du få på ditt innhold.

DONT: Rediger

Pass på at posten er 100% ferdig når du publiserer. Redigerer du posten din i løpet av den første timen etter den er publisert, vil du miste ca. 15% rekkevidde.

DO: Kommenter

Kommentarer er det viktigste du kan få for å øke rekkevidden til innlegget ditt! Det er like så viktig å svare på kommentarene du får, aller helst innen de første to timene, men i hvertfall innen de første 24 timene.
TIPS: Få de ansatte til å kommentere på en post bedriften din poster, i stedet for å la dem dele den videre via sin egen profil. Dette vil føre til 8 ganger større effekt.

DONT: Eksterne lenker

Eksterne lenker blir nedprioritert, og får ofte halvparten av rekkevidden som andre poster får.

DO: Lag kvalitetsinnhold

Når alt kommer til alt, er det ditt publikum og dine følgere som bestemmer om posten din gjør det bra. Derfor er det utrolig viktig at du lager kvalitetsinnhold som engasjerer.

DONT: Del poster fra kun din bedrift

Å skape synlighet for deg og din bedrift, kan gjøres uten å kun promotere din bedrift og deres tjenester og/eller produkter. Bruk LinkedIn til å støtte andre i din bransje, del fra eksperter du følger eller ønsk følgerne dine god jul, påske, etc.

DO: Bruk visuelt innhold

Innhold med bilde eller video engasjerer alltid mer enn ren tekst. Dette fanger oppmerksomhet og skaper mer engasjement.

 

Trenger du hjelp med din LinkedIn-strategi eller andre sosiale medier?
Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.