Det er 25 år siden Standford-studentene Sergey Brin og Larry Page startet sitt doktorgradprosjekt med det hårete ønske om å gjøre all verdens informasjon, tilgjengelig for alle. Programmet de skrev er starten på det vi dag kjenner som Google, og ble den gang kalt for BackRub.
Les også: Hvordan lage en publiseringsplan for sosiale medier?
BackRub TIL «Googol»
På denne tiden var det AltaVista som var den ledende søkemotoren på nett. Sakte med sikkert vant BackRub vant større og større markedsandel på grunn av de nøyaktige og gode søkeresultatene sine. Algoritmen var skrevet av Brin, som var kjent for sin svært matematiske hjerne. Det tok ikke lang tid før duoen bestemte seg å skifte navn på søkemotoren fra BackRub til Googol. Googol er en matematisk term, som definerer tallet 1 etterfulgt av 100 nuller. En skrivefeil i søkeprosessen gjorde at navnet endte opp med å bli Google.
FRA SPED START TIL VERDENSLEDENDE SØKEMOTOR
Over de påfølgende årene ble Google mer og mer kjent både i det akademiske miljøet, og hos investorer i Silicon Valley I 1998 investerte forretningsmannen Andy Bechtolsheim $100,000 i selskapet. Denne investeringen markerer starten på Google Inc. Herfra gikk det bare en vei, og i dag er de den største og foretrukne søkemotoren verden over. Nå holder de over 80% av alle digitale søk, og er i tillegg overlegen på digital annonser eller Google Ads. Selskapet skal eie hele 70% av alle web-annonser, tre-fire ganger så mye som alle konkurrentene til sammen.
Ta annonseringen til et nytt nivå med Google Ads. Vi bistår deg!
GOOGLE VET HVA DU ØNSKER FOR DEG SELV
Til tross for at Google består av en svært avansert og dynamisk algoritme, som hele tiden tilpasser seg søkerens adferd, er visjonen til selskapet særs enkel; google skal levere riktig resultat, til riktig bruker på riktig tid. Det er denne presisjonen som gjør at de er en naturlig «go-to» når man ønsker svar på noe, eller leter etter et produkt eller en tjeneste. I 2010 skal Brin ha uttalt at Google skal vite hva du ønsker deg før du selv vet det. Og noen ganger kan det jo føles akkurat litt sånn.
Kilde: Google – vår historie
Trenger du hjelp med Google? Ta gjerne kontakt med oss!