E-postmarkedsføring

E-postmarkedsføring er en kostnadseffektiv måte å nå ut til et stort antall mottakere og er den mest brukte distribusjonskanalen for B2B. Nyhetsbrev kan fungere veldig bra, om det gjøres riktig.
Vil du lykkes med nyhetsbrev? Les videre.

Selv om de fleste foretrekker kommunikasjon fra bedrifter på e-post, betyr det ikke at det er fritt fram for å sende reklame på e-post. Å få tilgang til noen sin innboks er en tillitssak og du må gå fram med varsomhet.

Mål

Tenk over hva du ønsker å oppnå ved bruk av nyhetsbrev og sett deg mål. Vil du skape mer trafikk til nettsiden din eller øke merkevarekjennskapen til din bedrift? Sett konkrete mål slik at du lettere kan måle resultater.

Verktøy

Det er viktig at nyhetsbrevet eller e-posten du sender ut er gjenkjennbar. En mal tilpasset bedriftens profil gjør dette enkelt. Selv om det er mulig å bruke din egen e-postkasse til å sende ut nyhetsbrev, anbefaler vi å benytte et nyhetsbrev-program. Det finnes mange verktøy for e-postmarkedsføring; Vi i Blink Marked har god erfaring med Mailchimp – ellers fins det blant annet eMarketeer, Apsis eller Make Newsmail.

Responsivt design

Ettersom over 50% av mottakere leser e-post på sin mobiltelfon, er det viktig at e-posten er leselig på mobile enheter. Husk å bruke en responsiv mal slik at designet tilpasser seg mobil, nettbrett og desktop – alt ettersom hva mottakeren bruker. Smarte klokker (smartwatch) blir også mer og mer brukt, og her er det emnefeltet som kommer opp først. Utnytt derfor emnefeltet maksimalt.

Innhold

Nyhetsbrevet bør være innholdsrikt med gode tekster, bilde og relevante lenker – men må ikke være for langt. Det er viktig at mottakeren får et godt inntrykk av bedriften din når e-posten detter inn i innboksen, og om nyhetsbrevet er for langt mister leseren interessen. Fokuser på å skape verdi gjennom interessant, nyttig og aktuell informasjon fremfor å kun promotere bedriftens produkter og tjenester. Emnefeltet må også ha en god tittel slik at det er fristende for mottakeren og klikke seg inn og lese.

Tips til emnefeltet:

  • 50 tegn eller mindre
  • Budskapet må matche innholdet i e-posten
  • Må appellere til målgruppen
  • Ikke bruk ord som kan trigge spamfilteret, som f.eks. «gratis»

Send jevnlig

Planlegg og sett datoer for nyhetsbrevene dine. Gi en jevnlig påminnelse om at din bedrift er tilstede, uten å fremstå som støy. Annenhver uke eller en gang i måneden kan være et godt sted å begynne, men det kommer an på hvor mye innhold dere produserer.

Mottakerliste

Bygg mottakerlisten din, basert på mottakers samtykke. Du kan for eksempel ha påmeldingskjema til nyhetsbrev på nettsiden din eller bloggen din. Ved å dele opp listen din etter ulike segmenter kan du skreddersy dine nyhetsbrev til mottakergruppen. Du kan for eksempel segmentere etter alder, kjønn, geografi og kundeforhold. På denne måten kan du også teste det samme budskapet i ulike segmenter.

Innsikt

Følg med på rapporter over utsendte e-poster, slik at du vet hvor mange og hvem som har åpnet e-posten din og hva, hvem og hvor mange som har klikket på lenkene du la til. Denne innsikten gjør det lettere å skape innhold som du vet leserne er interessert i.

Vi i Blink Marked har god erfaring med nyhetsbrev og e-postmarkedsføring, og hjelper deg gjerne. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.