Er din nettside mobiltilpasset?

På bare 5 år har andelen som surfer på nett på mobilen fremfor på desktop, økt med 222%. I 2019 var over 50% av all trafikk på nett generert fra mobil, og det forventes ikke at utviklingen skal stagnere i årene som kommer. Er dine nettsider mobiltilpasset?

 

Les også: Slik kan du få bedre resultater med nyhetsbrev

 

MOBILE-FIRST INDEXING

Allerede i 2018 annonserte Google at algoritmen skulle begynne å indeksere websiders mobilversjon fremfor desktop-versjon. I korte trekk betydde dette at nettsider som ikke var mobiltilpasset ville rangeres lavere i Googles søkeresultater. Med denne oppdateringen satte Google en standard, som bidro til at mange bedrifter måtte gjøre endringer på sine sider. Mobiltilpasninger ble plutselig en viktig del av søkemotoroptimaliseringen.

 

Trenger du hjelp med søkemotoroptimalisering? Finn ut hva vi kan bistå med.

 

HVA ER EN MOBILTILPASSET NETTSIDE?

En godt mobiltilpasset side er et nettsted som er oversiktlig, ryddig, visuelt godt komponert, samt intuitiv og enkel å navigere seg rundt på, fra mobil. De fleste nettsideplattformer gir administrator mulighet til å mobiltilpasse sitt nettsted i back end. Dersom man har en helt eller delvis kodet webside, bør man kontakte utvikler for å forsikre seg om at nødvendige tilpasninger er gjort. Be gjerne venner og familie å gå inn på nettstedet ditt fra mobil, for å se om de synes det er oversiktlig og enkelt å navigere seg rundt. Det er lett å se seg blind på egne verk.

SOSIALE MEDIER KREVER OGSÅ MOBILTILPASNING

Det er ikke bare søkemotorene som er opptatt av mobiltilpasninger. Også Facebook har innsett at folk flest benytter seg av mobilen på sine plattformer. Stadig rulles det ut oppdateringer i Facebooks annonseverktøy, Business Manager, som skal sikre at innholdet man publiserer er mest mulig optimalisert og tar mest mulig plass på mobilskjermen. Særlig ser vi oppdateringer som skal gjøre videoannonser mer tilpasset. Facebook selv kaller det «mobile-first video ads».

 

Vi hjelper dere gjerne!

Mobilgenerert trafikk har kommet for å bli, og dersom man vil være med på festen er man nødt å ta mobiltilpasninger på alvor. Blink Marked har jobbet med mange ulike bedrifter og bransjer, som har ønsket hjelp til å optimalisere sine plattformer for mobil. Ta gjerne kontakt med oss og vi setter opp et uforpliktende møte hvor vi diskuterer hva vi kan gjøre for deg og din bedrifts synlighet på mobil.

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.