Hva er forskjellen på SEO og Google Ads?

Driver du din egen bedrift og lurer på hva forskjellen på SEO og Google Ads er? Da har du sannsynligvis en nettside også. Har du undersøkt hvor lett det er å finne dine tjenester og produkter i søkeresultatet – forutsatt at de ikke allerede vet hvem du er? Dersom du ikke har en av de øverste plasseringene i søkeresultatet betyr det flere ting. Blant annet at du har et stort potensiale til å øke salget med å forbedre plasseringen din. Fellesnevneren for å oppnå en god plassering i søkeresultatet er SEO og Google Ads, men hva er egentlig forskjellen på disse og hvilken av de bør du velge? Hvis ikke du allerede har et forhold til disse refleksjonene, så anbefaler vi å sette av et par minutter til å lese denne artikkelen.

Les også: Hva er søkemotoroptimalisering (SEO)?

LITT OM SEO

SEO, eller søkemotoroptimalisering om du vil, er en av flere viktige prosesser du bør jobbe med i det du oppretter en nettside, for å forbedre din tilstedeværelse når dine potensielle kunder søker etter dine produkter eller tjenester. SEO-begrepet relateres til organiske plasseringer, som vises under de 1-5 øverste annonseplassene i Googles søkeresultat, som også gir deg kostnadsfri trafikk. Det likevel ingen hemmelighet at SEO kan være en langtekkelig prosess.

Fordeler_SEO_Google_Ads

LITT OM GOOGLE ADS

Google Ads, tidligere Google AdWords, gir derimot øyeblikkelige resultater og sørger for at du får muligheten til å vises over de organiske søkeresultatene, som betalte plasseringer. Men, hvilken av disse bør du velge? Her kan vi ordens skyld si at vi snakker ikke om enten eller når det gjelder betalt og organisk trafikk, men som Ole Brumm sier: ja, takk. Begge deler!

HVORFOR BÅDE SEO OG GOOGLE ADS?

Mange tenker at byråer bare prøver å selge inn flere av sine tjenester når de sier at du bør jobbe med begge deler, men nei. Vi vil bare hjelpe deg å selge mer. Det er kanskje ikke lett å forstå grunnen til hvorfor du bør jobbe med både SEO og Google Ads. Vi skal derfor forklare hva du bør prioritere i hvilken sammenheng.

SAMMENHENGEN MELLOM SEO OG GOOGLE ADS

SEO er definitivt det du bør prioritere. For å få gode resultater i Google Ads må du ha en bruker- og mobilvennlig nettside, med rask opplastningstid og godt innhold. Dette noen av elementene som jobbes med ved SEO og påvirker dine organiske plasseringer. Så kort fortalt bør du ha en godt søkemotoroptimalisert nettside, dersom du ønsker mest mulig utbytte av annonsering i Google Ads. Vi kan si at SEO er «syretesten» på om din nettside står til forventningene for en god brukeropplevelse. Hvis ikke, så bør du definitivt starte oppussingen av nettsiden din før du investerer i Google Ads.

Ulemper-SEO-Google-Ads

FÅ TRAFIKKEN RASKT OPP MED GOOGLE ADS

Men, hvis du nylig har pusset opp nettsiden din kan det ta flere dager, uker og kanskje til og med måneder før du ser resultatene. Da er det derimot en god idé å investere i Google Ads for å raskere få trafikken opp igjen. Et annet scenario kan være hvis du stiller på markedet med en fersk nettside. Da er er det ingen tvil om hva du bør gjøre. Investerer du i Google Ads kan dette bidra til økt trafikk til nettsiden og hjelpe med å bygge opp merkevaren din. Nå skal sant sies, ikke alle nye nettsider er nødvendigvis optimaliserte. Dette kommer an på om den personen eller byrået som bygget nettsiden din har denne kompetansen eller har det med i pakkene sine.

Lurer du på om nettsiden din er god nok? Ta kontakt for en uforpliktende prat.

KONKLUSJON

Ergo, hva vi anbefaler du du bør velge og hvor du bør starte er helt avhengig av statusen til nettsiden din. SEO er uansett den beste strategien for å skape langsiktig verdi for din bedrift. Mens Google Ads bør heller benyttes som en «gasspedal», for å skape ekstra trafikk etter behov.

Har du spørsmål eller ønsker bistand med SEO eller Google Ads?
Ikke nøl med å kontakte oss! 

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.