Hva er GDPR?

Hva er GDPR?

Hva er GDPR illustrasjon

Det har vært og er fortsatt mye snakk om dette fenomenet, men hva er det egentlig og hva betyr det for din bedrift?

GDPR

Personvernforordning (på engelsk; General Data Protection Regulation) er en lov EU har vedtatt, som skal gjelde i alle EU- og EØS-landene. I Norge trådte den i kraft 20. juli 2018, hvor det ble vedtatt en ny Lov om personopplysninger. Dette har ført til store endringer, for både offentlige myndigheter og private selskaper som har måtte gjennomgå rutiner og praksis knyttet til deres behandling av personopplysninger.

Men hva betyr GDPR for din bedrift?

Denne loven vil gjelde for bortimot alle bedrifter, og derfor bør alle sette seg inn i hva dette er og hvordan det gjelder for dem. Det er nemlig ikke forbudt eller skummelt å behandle personopplysninger, men det som er viktig er hvordan du behandler dem og at de behandles etter loven.

Hvorfor GDPR?

Dette er EUs måte å gi innbyggerne, uavhengig av om de er ansatte, kunder, underleverandører eller prospekter økt kontroll og oversikt over sine personopplysninger. Den gir også innbyggere i EU og EØS større innflytelse over sine personopplysninger og sikrer at informasjonen beskyttes i hele Europa. Disse personopplysningene omhandler alt som kan forbindes til personen, herunder navn, bilde, epostadresser, IP-adresser ol. Personvernforordningen gjør også at makten til organisasjonene reduseres i form av hva de samler inn og hvordan de bruker slike opplysninger for egen vinning.

Hva kan Blink Marked hjelpe din bedrift med?

Datatilsynet sin personvernundersøkelse 2019/2020 viser at to av tre nordmenn kjenner til det nye personvernregelverket som ble innført i 2018. Dette er noe som er veldig bra, men som også gjør at du og din bedrift må sørge for at nettsiden følger retningslinjene for GDPR. Er du usikker på om din nettside følger retningslinjene? Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Les også: Er din nettside brukervennlig?

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.