Instagram fjerner Swipe Up

Instagram-blogg

Fra og med 30. august 2021 avvikles swipe-opp-lenker på Instagram. Disse lenkene blir erstattet med en link-sticker, noe som gir en større frihet og «låste» funksjoner fra Instagram blir nå mer tilgjengelig for alle – uavhengig av følgere og likes. Men hva betyr dette egentlig for din bedrift? Les videre for å få vite siste nytt om Instagram’s endringer.


ALDRI MER «LINK I BIO
» ELLER «SWIPE UP»

Endelig kan du dele lenker uavhengig av følgertall, når «swipe up» blir byttet ut med et «link sticker» – som du kan plassere fritt i storyene dine. Du finner den enkelt på samme sted som du finner GIFs, musikk, quiz og andre merkelapper. Istedenfor å sveipe opp, åpnes lenken ved å klikke på den. Du lager altså en story, velger «link sticker» og plasserer den der du vil ha den. Dette fører til at setningen «link i bio» vil bli uvesentlig og lite hensiktsmessig, når alle får denne funksjonen tilgjengelig.

Link-sticker-med-pil-blå-sirkel
Foto: 9toMac.com

 

HVEM GJELDER DET?

Finner du ikke lenke-merkelappen? Da har du ikke fått den enda. I oppstartsfasen vil Instagram starte med brukere som tidligere har hatt muligheten til «swipe-opp-lenker», altså brukere (bedrift eller privat) som er verifisert og/eller har over 10 000 følgere. Skal vi tro ryktene, så regner vi med at denne funksjonen rulles ut til alle brukere innen kort tid.

 

HVA BETYR DETTE FOR DIN BEDRIFT?

Den største fordelen er at små bedrifter og influensere ikke lengre trenger å ha 10 000 følgere eller være verifisert for å kunne linke til produkter eller informasjon. Dette er en dag vi har ventet lenge på! (og må visst vente litt til…) Men til syvende og sist – vi gleder oss!

 

HAR DU EN BEDRIFTSPROFIL, KAN DU FÅ FØLGENDE FORDELER MED OPPDATERINGEN:

  • Mer engasjement: Med «link stickers» kan du oppnå høyere engasjement fra følgerne dine, da de kan reagere, stille spørsmål og svare på den aktuelle storien, noe man ikke kunne gjøre på stories med swipe-opp-lenke.
  • Mer kreativ kontroll: «Link sticker» ser ut som og fungerer på samme måte som andre merkelapper. Du kan endre bla. størrelse, farge og plassering slik at det passer den grafiske profilen til din bedrift.

Trenger du hjelp eller noen tips og triks til din bedrifts synlighet på sosiale medier?
Ta en prat med oss!

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.