Instagram Reels og Instagram Reels-annonser

Instagram Reels ble lansert i sommeren 2020 og er en ny måte å opprette, oppdage og dele korte, underholdende videoer. Denne sommeren har de også lansert Reels-annonser, en god mulighet til å nå ut til potensielle kunder som ikke følger deg fra før. Hvorfor bruke det, og hva gir det din bedrift?

FØRST OG FREMST – HVA ER INSTAGRAM REELS?

Hvis du har vært på Tik-Tok, eller fått tilsendt en Tik-Tok-video, så er Instagram Reels et veldig lignende konsept. Reels er en funksjon hos Instagram som gjør det mulig å lage videoer på 15 til 30 sekunder og publisere dem i en egen fane. Her velger du om du enten vil ta opp en video «live», eller om du vil hente fra biblioteket ditt. Du kan redigere videoen direkte i appen, med masse muligheter i form av effekter, tekst og musikk.

Insta-feed-reels
Kilde: Skjermdump fra Instagrams egen profil.

HVORFOR BRUKE REELS?

Jo, det er fordi Reels er det beste stedet på Instagram til å nå personer som ikke følger deg akkurat nå. Reels-videoene er plassert flere steder i appen – du får dem opp i nyhetsfeeden din, på utforsk og under reels. Som bedriftsprofil eller åpen profil som enkeltperson, kan dine videoer eksponeres på en helt ny og annen måte. Reels-videoer gir ofte flere visninger og det er en god måte å bli kjent på, vise hvem du er/hva du gjør og få nye følgere.

INSTAGRAM REELS-ANNONSER

Ligner på annonser som er i stories, da de også er i vertikal fullskjerm og vises mellom videoer. Det som er det positive med Reels-annonser er at de i likhet med Reels-videoer kan vare i opp til 30 sekunder, avspillingen kan gjentas og hoppes over, i tillegg til at folk kan like, lagre, se, kommentere og dele reels-annonser. Her er et eksempel på en reels-annonse som vi har fått opp i vår reels-fane.

Her er et eksempel på en reels-annonse som vi har fått opp i vår reels-fane fra Bedre Nætter.

 

HVEM PASSER DET FOR?

Det enkle svaret; de aller fleste. Rundt 40% av den norske befolkningen bruker Instagram daglig, som tilsier at det er en plattform som er nyttig å benytte seg av – enten ved bruk av vanlige innlegg og stories, eller være nytenkende og benytte seg av Reels.  

HVA GIR DET MIN BEDRIFT?

Det gir potensiell økt synlighet som igjen kan føre til mange potensielle nye kunder. Driftsjefen for Instagram, Justin Osofsky omtaler Instagram Reels-annonsering på følgende måte:

«Vi ser på Reels som en flott måte for folk å oppdage nytt innhold på Instagram på, så annonser passer naturlig inn. Merker av alle størrelser kan dra nytte av»

KILDE: Justin Osofsky, Driftssjef for Instagram

Med dette sagt, så er det vel få grunner til å ikke benytte seg av det.

Usikker på hvilke annonsetyper du bør bruke, eller hvordan nå ut til de rette kundene? Ta gjerne en uforpliktende prat med oss!

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.