Performance Marketing – Hva er det?

Digital markedsføring skaper mulighet for å hente ut data, skaffe målbare resultater og optimalisere kampanjer. Ved bruk av Performance Marketing kan du finne ut hva som presterer bra, hva som går mindre bra og hvilken effekt det gir gjennom konkret og målbar data. I dette blogginnlegget finner du ut hva Performance Marketing er og hvordan det fungerer.

Hva er Performance Marketing?

Performance Marketing er resultatbasert markedsføring som sikrer på å maksimere, eller i det minste sikre, lønnsomheten din. Du må altså tjene mer penger på markedsføringen enn hva det koster. Så lenge fremgangsmåten til den digitale markedsføringen du gjør er prestasjonsbasert, vil det i de fleste tilfeller falle under kategorien Performance Marketing. Både markedsføring i sosiale medier, Google-annonsering, sponset- og organisk innhold går under Performance Marketing.

Målbare resultater

Performance Marketing er basert på målbare resultater. Annonsøren betaler for aktiviteter som gir en konkret effekt, og skal seg sikre på at de får det de betaler for. Når man får konkrete og målbare resultater, betaler man når man har et nytt salg, en ny henvendelse, en ny annonsevisning eller et nytt klikk på annonsen. Betalingen er da (som regel) knyttet til markedskanalen, da f.eks. Google eller Facebook.

Hvordan fungerer en Performance Marketing-kampanje?

Som oftest er det fire parter som bidrar i gjennomføringen av en Performance Marketing-kampanje:

  1. Annonsør: Den som ønsker å gjennomføre en kampanje for å nå et spesifikt mål
  2. Reklamebyrå: De som skaper konseptet og bidrar til å definere målet for kampanjen
  3. Digitale markedsføringsbyråer: De som gjennomfører Performance Marketing-kampanjer for annonsørene
  4. Nettverk og/eller plattform: Tredjeparten der kampanje, målinger og betaling er samlet

 

Disse fire partene jobber sammen i ulik grad med å planlegge strategi og gjennomføre kampanjen på best mulig måte. Noen ganger kan punkt 2 og 3 slås sammen. Vi i Blink Marked utformer både konsepter og grafisk materiale til våre kunders kampanjer.

For å få de beste resultatene må man ofte gjøre endringer på annonsekampanjene, for å optimalisere de etter innhentet informasjon. Etter hvert som man har samlet inn data knyttet til hvordan folk har reagert på annonsekampanjen, gjør man små endringer for å forbedre nøkkeltallene man sikter etter – f.eks. økning i salg, sidevisninger og trafikk inn på nettsiden.

Performance Marketing- annonseringsmetoder

  • CPC – Cost per Click: Her betaler man kun for hvert klikk annonsen får. Om man da har en god landingsside og har gode forutsetninger for konvertering, kan du få svært gode resultater.
  • CPL – Cost per Lead: Her betaler man per henvendelse/potensiell kunde. Denne kostnadsmodellen har lavest risiko siden man betaler kun for konkrete henvendelser og forespørsler fra potensielle kunder. Med et godt salgsteam og gode forutsetninger til å konvertere henvendelser til kunder, er man som regel sikret en god lønnsomhet.
  • CPM – Cost per Mille: Det anbefales egentlig ikke å bruke CPM når man utfører Performance Marketing, fordi man betaler per tusen visning av annonsen. En visning vil ikke garantere ønsket handling fra potensiell kunde. Men, dersom man har en svært klikkbar annonse kan man bruke CPM og oppnå gode resultater.

 

Hvem passer Performance Marketing for?

Om du har sterkt fokus på lønnsomhet og kan måle verdien gjennom nettsiden din, er Performance Marketing for deg. Både nettbutikker og nettsider som ønsker leads og henvendelser har et godt utgangspunkt for å jobbe med Performance Marketing.

Hvor mye koster Performance Marketing?

Å jobbe optimalt med Performance Marketing betyr å ha et dynamisk budsjett hvor du bruker litt mer, så lenge det er lønnsomt. Du vil mest sannsynlig oppleve en raskere vekst hvis budsjettet ditt kan styres etter lønnsomheten din.

Usikker på hvor du skal starte? Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat.

Ønsker du å komme i kontakt med oss i Blink Marked?

Har du spørsmål relatert til markedsføring eller våre tjenester? Ta en uforpliktende prat med oss. Fyll ut skjemaet og vi kontakter deg så snart vi får anledning.