Søkeordene du bruker på nettsiden din har stor betydning for resultatene du får. Har du fått høre at du bør jobbe med innholdet på nettsiden din? Eller kanskje du har fått høre at du bør jobbe litt med SEO? Så du Googler SEO for å finne ut hvor du skal begynne, men syns det virker litt omfattende? Du har sikkert hørt det før, men start enkelt med en søkeordsanalyse. SEO omfatter mye mer enn bare søkeord, men dette er en veldig god start. I dette blogginnlegget skal du få noen tips til hvordan du enkelt kan finne ut de rette søkeordene, som du bør være synlig på med et godt innhold og hvorfor dette er viktig.
Les også: Hva er søkemotoroptimalisering (SEO)?
LAG EN LISTE MED ORD OG BEGREPER
Det finnes mange måter å finne de rette søkeordene du bør være synlig på. Den første måten er å skrive en liste med ord og begreper du TROR blir brukt om dine produkter og tjenester. Lag en liste med alle varianter og synonymer av ordene, som du kommer på.
GJØR ET SØK I GOOGLE SIN SØKEMOTOR
En annen metode er å bruke Google sin søkemotor. Du vet når du søker etter et produkt eller en tjenester, så det kommer opp en liste med forslag? Denne listen kan du benytte for å finne forslag til søkeord, da denne baserer seg på ord som ofte søkes på. I tillegg kan du bla helt nederst på første side av søkeresultatet og finne ord under: «søk relatert til *ditt søk*».
LYTT OG NOTER
Et annet veldig enkelt tips er å lytte. Legg merke til hvilke begreper dine kunder bruker og noter disse ned.
HVA GJØR KONKURRENTENE?
Sjekk ut konkurrentene dine. Har du noen større konkurrenter? Se hva de gjør, hvilke søkeord de benytter. Det er lov å la seg inspirere fra de som gjør det bedre enn en selv.
Les også: 12 tips til en engasjerende tittel
SØKEORDSPLANLEGGEREN
Søkeordsplanleggeren er et svært godt verktøy og er helt gratis. Verktøyet finner du i din Google Ads-konto. Har du ikke en Google Ads-konto? Da er det på tide å opprette en. Dette koster deg ikke en krone, med mindre du setter opp en kampanje. Søkeordsplanleggeren viser blant annet hvilke ord som har flest gjennomsnittlig søk i måneden, hvor høy konkurransen er og hva det gjennomsnittlig vil koste å by på søkeordet.
FINN UT HVILKE TRENDER SOM ER I VINDEN
Google Trends er et annet gratis verktøy levert av Google. Her finner du informasjon om hvilke søkeord som er i vinden og får til og med forslag på lignende søkeord.
SJEKK UT SEO-VERKTØY
Det finnes mange gode SEO-verktøy som ikke er levert av Google, men som kan hjelpe deg å finne de rette søkeordene. For å nevne noen er SEMrush og Moz to gode verktøy, som kan hjelpe deg på veien.
GOOGLE SEARCH CONSOLE
Sett opp Google Search Console via Google Analytics. Search Console er enda et gratis verktøy levert av Google, som hjelper deg med veldig mye mer enn bare søkeord. Sitemaps er en av flere funksjoner i Search Console som kan hjelpe til med at nettsiden raskere bli indeksert og gjør at nytt innhold blir funnet kjappere. E-post-varsel er en annen funksjon, som hjelper deg med å få varsel direkte på e-post om synligheten din endrer seg, om du blir hacket eller om domenet ditt blir utilgjengelig.
Crawl-errors gir deg beskjed om hvilke sider på nettstedet ditt som må jobbes med for å oppnå en forbedret Google-ranking. Dette kan for eksempel gjelde kopiert innhold eller manglende metatitler. Og til sist, men ikke minst hva som er fokuset i dette blogginnlegget, trafikkanalyse. Trafikkanalyse er en funksjon i Search Console, som hjelper deg med å finne ut hvilke søkeord som genererer flest klikk inn til de ulike landingssidene dine. Fantastisk, ikke sant?
SORTERE LISTEN DIN
Når du har en solid liste med ulike søkeord, sorterer du listen din etter produkter eller tjenestene dine. Dersom du benytter deg av søkeordsplanleggeren, kan du lime inn lister med ord og finne ut hvilken som får mest trafikk og har lavest konkurranse. Dette hjelper deg med å finne ut hvilke søkeord som er mest lønnsom å annonsere på.
Følger du disse stegene, om ikke alle, så noen av de vil du være godt på vei til mer trafikk eller økt salg på din nettside. For det er nettopp derfor det er verdt tiden i jakten etter de rette søkeordene.
Har du spørsmål eller ønsker bistand med en søkeordsanalyse?
Ikke nøl med å kontakte oss!